New Zealand 2009

 

 

D. 25. december 2008 tog vi til New Zealand i 5 uger sammen med Morten og Marie for at besøge Anders og Henriette nogle uger. Det var en helt fantastisk tur med utrolige naturoplevelser! 

 

Vi startede med nogle dage i Auckland, hvor vi alle sammen boede ved Anders og Henriette. Derefter havde vi lejet et sommerhus i 5 dage i Paihia, hvor vi fejrede nytår. Vi fulgtes med Morten og Marie til Whakapapa, hvor vi gik Tongariro Crossing sammen. Det er ubetinget en af de flotteste en-dags vandreture i New Zealand.

 

Vi mødtes med Anders og Henriette igen på Sydøen, hvor vi tog på kajaktur et par dage i Abel Tasman National Park. Derfter gik turen sydover mod Franz Josef og Fox Glacier. Vi havde fantastisk vejr den dag på gletscheren, på trods af, at det ellers regner 2/3 del af tiden i det område.

 

Efter Fox Glacier gik turen videre sydpå til Te Anau, hvor vi vandrede en dag på Keppler Treck, inden vi dagen efter skulle videre til Milford Sound. Dette blev ikke så stor en succes som håbet, da den overnatnings-sejltur, som vi skulle have været på blev aflyst pga. bedbugs.

 

Efter Milford Sound kørte vi Southern Scenic Route til Dunedin. Slevom ruten er kaldt Southern Scenic Route, så er den nu ikke helt så scenic som mange andre steder i New Zealand er uden at have den benævnelse :-) Dunedin, eller rettere sagt Otago Peninsula, bød både på gul-øjede pingviner og Royal albatrosses. Dette var også stedet, hvor vores lille 6-mands gruppe gik hver til sit. Anders og Henriette fløj tilbage til Auckland og Morten og Marie kørte tilbage mod Nordøen.

 

Vi tog videre mod Lake Tekapo, hvor vi på vejen slog et smut forbi Moeraki Boulders, som var et spøjst naturfænomen. Lake Tekapo overraskede os med sin smukke turkise vandfarve, som skyldtes gletschermineraler i vandet. Vi nød et par dage her, inden turen gik videre til Kaikoura, hvor vi så meget frem til at svømme med delfiner. Det var da også en helt ubeskrivelig oplevelse på trods af, at vi havde vejret imod os.

 

Herefter flæj vi tilbage til Auckland for at mødes med Anne og Guy, som fløj ind fra Australien. Vi rejste med dem i 5 dage, hvor vi så Coromandel området og Rotorua. Dette var afslutningen på en fantastisk tur, som vi aldrig vil glemme!

 

 

Krogh-Meyer.dk © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use

www.krogh-meyer.dk